T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Ertuğrulgazi Ortaokulu

ERTUĞRULGAZİ ORTAOKULU

 

 

Okulumuz; adını Osmanlı İmparatorluğu´nun kurucusu Osman Bey´in babası Ertuğrulgazi´den almıştır. Eğitim-öğretime 1962 yılında 10 derslikli olarak başlamıştır. Zamanla öğrenci mevcudunun artması nedeniyle deslik sayısı ihtiyaca cevap veremez duruma gelmiştir. Bu nedenle okula 3 derslik daha ilave edilerek 1968 yılında bu haliyle öğretime başlamıştır.

Birçok ünlü ve devlet adamı yetiştirerek çevre halkının beğenisini kazanan Ertuğrulgazi Ortaokulu eğitim görevinde daha başarılı hizmet sunabilmek için çevre halkının , okul müdürlüğünün ve okul koruma derneğinin çabaları ve maddi katkılarıyla 2 ana sınıfı, 1 kütüphane,çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere 1 oda yaptırılarak hizmete açılmıştır.

 

Spor Salonunun İnşaat Hali

Okulumuzun İdari Katı Yapılmadan Önceki Hali

Spor Salonu İnşaası

 

 

 

 

 

 

Yine tamamen halkın katkılarıyla 1 öğretmenler odası ve 1 idareci odası yapılarak ana binaya ilave edilmiştir. Bunlara ilaveten spor salonu yaptırma girişiminde bulunulmuş, duvar kısımları halkın katkılarıyla bitirilmiştir. Diğer kısımları ise devlet ihalesiyle müteahhite verilerek spor salonu inşaatı tamamlanmıştır.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2013 - Güncelleme: 01.04.2021 13:05 - Görüntülenme: 2535
  Beğen | 0  kişi beğendi